Jak nosit hodinky

Hodinky jsou pro mnohé z nás nepostradatelnou součástí života. Naší image. Je jedno, že se můžeme kdykoliv podívat na čas na telefonu, ani ty je nevyšachovaly ze hry. Vypadají prostě dobře. Další věc je, že jedny často nestačí. Dnes se ujistíme, že víme, které v jakých situacích nosit.

Samozřejmě existuje spousta lidí, kteří mají pouze jedny hodinky a nosí je při každé příležitosti. Podle toho to pak také vypadá. Nicméně určitě dává smysl, že je vhodné mít jiné hodinky na business setkání a jiné např. na běh či jiný sport. Bude to rozhodně vypadat lépe. Pojďme si tedy představit nějaká ta nepsaná pravidla, která se týkají hodinek.

TIP č. 1: Na obchodní schůzce nevypadáme extravagantně

Pokud nás čeká obchodní schůzka, případně jiné formální události, sportovní široké a extravagantní hodinky bychom pravděpodobně měli nechat doma.

Hodinky k obleku

Zdroj: Pixabay.com

TIP č. 2: Na pánské hodinky opatrně

Pánské hodinky bývají zpravidla jediným "šperkem", který tvoří jejich outfit. Okolím tedy můžou být velmi vnímány, odrážejí jistý sociální status a tak bych zde byla s výběrem opatrná a dala si záležet, kdy jaké nosím. Luxusní pánské hodinky lze sehnat i levně. Pro levné pánské hodinky netřeba chodit daleko, naleznete je na eshopu HGM.cz.

TIP č. 3: Klasické hodinky jako ideální volba pro obchodní schůzky

Klasické hodinky jsou vděčným společníkem pro všechny společenské akce. Mám na mysli právě obchodní schůzky, osobní setkání či svatby. Hodí se samozřejmě i do práce, zde s nimi nic nezkazíte.

TIP č. 4: K obleku volíme jednotné barvy, nechceme vypadat jako papoušek

Nejlépe zde může vypadat kožený řemínek, případně ocelový, oboje vypadá dost ladně.

TIP č. 5: Pro běžné každodenní nošení můžeme volit barevnější provedení

TIP č. 6: Pro business schůzky volíme co nejjednodušší ciferník, držíme se klasiky

TIP č. 7: Na galavečer volíme kožený pásek

Pokud zde hovoříme o vysoce formálních událostech, vyhneme se ocelovému řemínku a volíme pouze kožený a opět platí - velice jednoduchý ciferník. Potřeba klasiky zde platí více než kdy jindy.

TIP č. 8: Sportovní hodinky vybíráme pečlivě dle funkcí, které potřebujeme

Dáváme zde pozor na to, že některé sportovní hodinky jsou za sportovní označeny jen kvůli designu. Pokud potřebujete konkrétní funkce, určitě vybírejte podle nich. Označení sportovní rovněž ne vždy znamená vodotěsné. Prostudujte je tedy dobře.

Ve chvíli, kdy vybíráme nějaké hodinky, tedy vždy mysleme na událost, pro kterou je potřebujeme. Vyhneme se tak fopaux a budeme okolím vnímáni více důstojně – platí zejména pro muže.

Pokud se rozhodnete věnovat jako dárek něco jiného než hodinky, můžete zvolit dárkový poukaz, jako vhodnou alternativu. Dárkové poukazy jsou dnes velmi rozšířené a potěší každého. Největší výběr praktických dárkových poukazů naleznete na Darujpoukaz.cz.